luni, 15 iunie 2020

Sticle decorative, dar si mai multe cutii

In ultima perioada am decorat mai multe cutii din lemn, dar tot ma intorc din cand in cand la sticle, sunt un soi de terapie numai pentru sufletul meu. Spun asta deoarece, din punct de vedere...economic, nu prea exista cerere pentru sticle. Ma gandesc ca oamenii cred ca sunt mai putin utilizabile si mai mult decorative. Desi este eronat! Sunt la fel de utilizabile ca orice alt obiect decorat cu decoupage sau tehnici mixed media.

Asadar, acum ceva timp am capatat o sticla foarte frumoasa, iar ideea a venit tocmai datorita formei acesteia. Aveam hartie de orez cu imagini de epoca si niste copii dragalasi. Am adaugat modelele din pasta si a iesit un obiect in stil baroc, vesel zic eu.
 


Apoi insa am achizitionat cateva coli de hartie decoupage cu niste pasarele in gradina, care mi-au placut la nebunie, asa ca barocul s-a dus de rapa. Am facut un set sticla-farfurie decorativa-cutie din lemn. Vesele, de asemenea. De nu m-as fi chinuit atat sa modelez florile si fundele de pe sticla!
Am revenit din nou la gusturile mai elegante cu o cutie din lemn in alb/albastru, chestie care nu ma caracterizeaza, dar servetelul folosit este tare frumos desenat. Putin in stil oriental, ca si cocorul din interior, desi minimalismul artistic din acea parte a lumii nu e intotdeauna pe gustul meu.
 
La un moment dat m-am hotarat sa repar o vaza mare de sticla groasa, capatata de la un vecin care dorea sa o arunce. Avea o crapatura la gura, am lipit-o bine cu tifon si superglue si am folosit un model Art Nouveau, inspirata fiind tot de un servetel cu turcoaz si flori aurii.
Sirul cutiilor a continuat cu una de inspiratie suprarealista, dar si cu o forma aparte. Asta nu m-a impiedicat sa ii adaug nelipsitele funde laterale, de care nu ma pot dezbara nicicum. Fluturi si colibri pe cutia mea, dar si o domnita balerina foarte visatoare.
 
 
Si ultima, dar nu cea din urma, a fost o cutie mai micuta, in stil bomboniera, decorata steampunk marin, din cauza hartiei pe care o cumparasem. I-am adaugat modele cu ceasuri din pasta, picaturi mari din plastic transparent, care sa imite stropii de apa, carme, margele si stele de mare cumparate din magazinul Kik.
 
Aceasta a fost "productia" din ultimul timp, dar au fost si multe altele, pe care vi le voi arata neaparat.



Un comentariu:

  1. Foarte frumoase! Ma gandesc ca sticlele astfel decorate, chiar avand continut, merita de etalat la vedere, pentru ca sunt deosebite. Dar au nevoie de ceva in plus: de un spatiu liber prin preajma. Efectul se estompeaza cumva, daca acest spatiu nu exista. Chiar nu stiu cum interpreteaza oamenii astfel de creatii, dar ti-au iesit minunat!
    O vara inspirata la tine!

    RăspundețiȘtergere