sâmbătă, 31 august 2019

Un ceainic de poveste

Ceainice decorate pe care le poti vedea pe Pinterest sunt atat de frumoase incat este imposibil sa nu-ti doresti asa ceva in casa. Sau sa decorezi asa ceva daca esti pasionat de handmade. Fac parte din categoria obiectelor mai altfel din gospodaria noastra, deoarece inspira nostalgie si nu sunt folosite chiar atat de des. Doar daca nu cumva esti vreun impatimit al bauturilor fierbinti si amator de o anumita atmosfera atunci cand iti servesti musafirii cu un ceai. Dar este un obiect iubit de multa lume si cred ca tineam un ceainic prin casa chiar daca nu il utilizam zilnic. Sunt de asemenea teribil de aspectuoase cand vrem sa facem un aranjament floral. Ba, cred ca au mai mare impact ca vaze pentru flori.

Ceainicile pot fi metalice, din ceramica sau din portelan. Toate categoriile pot fi decorate cu succes. Bineinteles, unul din portelan pretios nu trebuie modificat in acest fel, dar restul sunt foarte potrivite, mai ales daca ne-am plictisit de ele. Le putem da o alta infatisare si le putem transforma in extraordinare obiecte decorative. Nu zice nimeni ca, odata vopsite, ceainicile nu mai pot fi folosite la prepararea si servirea ceaiului.

Eu am avut un ceainic de duzina la un set cesti. Il tin de vreun an, pe raft si, in sfarsit, m-am apucat de el. N-am vrut sa-l pastrez ca ceainic deoarece este masiv, dintr-o ceramica foarte grea, nu stiu cum as putea turna cu el daca l-as umple cu lichid. Asadar, m-am pus pe cautat idei pe internet. Pana la urma, a invins dragostea mea pentru Alice si Tara Minunilor si am facut ceva care aminteste de aceasta poveste. Cu gandul la five o'clock, la Palarierul Nebun, la bursuc si la Iepurele de Martie, adica la neasemuita scena in care Alice este invitata sa stea la masa la care Timpul s-a oprit la ora 5, am decorat un ceainic vesel, romantic si traznit in acelasi timp. Partea de jos are ca fundal hartie cu poezii si trandafirasi, partea de sus este de un rosu cald cu buline albe. Pe capac sta un fluture din plastic si atarna cateva decupaje cu mesaj, o cescuta, un ceainic, o carte de joc si o cheita, cea care descuie usa catre Tara Minunilor. Mai avem un ciucure bleu, perlute si inevitabila funda de pe toarta.
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu