duminică, 4 martie 2018

Jurnalul din colaje

Daca nu esti fan hartie, nu ai cum sa intelegi pasiunea unora pentru craftingul ce foloseste acest material. Cu alte cuvinte, daca nu apreciezi o hartie frumos imprimata sau resturile ramase prin casa, in care sa vezi un anume potential decorativ, nu poti lucra in tehnicile dedicate acestui tip de material.

Cand am pornit micul meu proiect de colaje, nu stiam unde voi ajunge. Am gasit mai intai o revista potrivita, de dimensiune medie si am lucrat pe aceasta. Mi-a facut o enorma placere. Am strans tot ce-am gasit prin casa, am puricat toate revistele, am decupat toate imaginile care mi se parea ca merg cu inspiratia mea. Apoi mi-a venit ideea sa transform revista in caiet de amintiri, un soi de jurnal mai artistic. In articolul de data trecuta v-am aratat primele colaje, iata-le pe ultimele...
 
 
 
 

Dupa cum vedeti, este o mare varietate de poze si culori, chiar si personalitati, daca e sa vorbim de Mata Hari si Frida Kahlo. Nu m-am dat inapoi de la nicio combinatie. Sper ca sunt destul de amuzante si au si un mesaj.

Dupa ce am terminat cu filele din revista, le-am desfacut din capsele care le tineau pe cotor. Am ales apoi dintre resturile de hartii modele diferite si le-am cusut cate 3-4 intre ele, apoi de paginile cu colaje ca sa obtin spatiu pentru scris si alte poze de familie, doar e un jurnal, nu?
In final am cusut fasciculele si m-am gandit la o coperta. Am desfacut o punga de cadouri din hartie groasa, cu model vintage, am masurat si am lipit copertile, am lipit cotorul cu material textil si am atasat si doua panglici pentru a lega caietul. N-a fost deloc usor sa cos hartia, sa stiti!
Cum spuneam, m-am distrat! Cu ce voi umple filele? Cu ganduri, ceva poze mai mici si vechi, de familie, poate cu desene...Poate chiar voi face un caiet la fiecare inceput de an, ca un fel de traditie. Vom vedea.
 
 
 

4 comentarii:

  1. Vad ca iti place mult acest gen de obiect. Este o mica opera de arta, buna de pastrat amintiri!
    Iti spun felicitari pentru perseverenta! Si sa-ti fie plin de ganduri frumoase!
    O saptamana grozava sa ai!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, ma pasioneaza cam tot ce tine de utilizarea hartiei in realizarea de decoratiuni, iar radacinile vin din copilarie cand decupam tot si lipeam imaginile prin caiete.

      Ștergere
  2. Imi amintesti intr-un fel de jurnalele din adolescenta. Decupam imagini cu artisti de cinema din revistele vremii...Am mare respect pentru hartie, as aduna si eu, dar adunatul de materiale textile m-a acaparat total. E minunat sa ai o pasiune, niciodata nu te plictisesti, ba din contra, timpul e prea scurt sa poti realiza tot ceea ce iti imaginezi. Mult spor si inspiratie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, cu actori decupam si eu, era revista Cinema la un moment dat, daca mi-amintesc bine.

      Ștergere