luni, 6 mai 2019

Sticle altfel, tehnici noi

Mai intai, daca sunteti fani Urzeala Tronurilor, iata ce am inteles eu din episodul 3 si cateva istorii vechi care vor influenta desfasurarea actiunii.
Apoi, iata ce carte minunata am mai citit!

Si acum...Cu vacanta asta de Paste chiar am reusit sa lucrez mai mult. Nu, nu e munca din punctul meu de vedere deoarece este modul meu de a ma relaxa si de a-mi ocupa timpul liber. Indiferent cat zabovesc asupra unui proiect, pentru mine tot distractie se cheama. Asa ca, printre diverse alte treburi gospodaresti, am continuat cu mesteritul chiar si de sarbatori.

Desi am cateva rafturi cu obiecte din lemn, sticla, metal sau ceramica, ce asteapta sa le vina randul, nu pot sa o iau sistematic, tot timpul aleg altceva, in functie de inspiratie. De data aceasta inspiratia a venit de la o sticla mare, mare, de laborator (cred ca are vreo 2 litri), a carei forma aminteste foarte bine de vechile vase de ceramica din Evul Mediu. Sticla e pantecoasa, cu un gat scurt si ingust si m-am gandit ca as putea imita aspectul de ceramica, ca sa poata fi folosita eventual ca o vaza.
 
 
 
Am folosit modelul unei frumoase hartii de orez A4, suficient de mare incat sa acopere macar un sfert din suprafata, pe spate am gasit niste pasari, tot pe hartie din orez. Infloriturile din jurul modelului mare sunt facute cu pasta in matrita, restul suprafetei este texturat cu sablon.

Tot intr-un stil mai romantic este realizata si o sticla cu patru fete, unde am plasat elemente florale de pe hartie decoupage pe un suport din pasta. Am obtinut medalioane ovale in relief. Pe celelalte doua fete exista cate o rama din pasta modelata in matrita, cate un nasture dreptunghiular din lemn vopsit si un fluturas, respectiv o fundita din lemn. Am lacuit cu lac mat, ca sa pastrez aspectul mai vechi.
 
 

Premiera din aceasta perioada este o sticla dubla de la Sheridan's, decorata fara decoupage, doar cu elemente modelate din pasta cu uscare la rece. A fost o mare provocare deoarece eu am prea putina experienta cu pasta. Dar totul a pornit de la o bijuterie stricata, o minunata libelula brosa careia i se rupsese inchizatoarea. Imi placea teribil si nu puteam sa o arunc, asa ca am "construit" in jurul ei un peisaj cu vegetatie de balta in nuante de albastru, verde, roz si turcoaz. Pe fond am lipit tifon, am mascat imbinarea sticlelor si am obtinut astfel o vaza cu doua guri.
 
 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu