miercuri, 3 aprilie 2019

Fairy jar garden

In primul rand as dori sa las linkuri ale articolelor de pe celalalt blog, poate va intereseaza ceva.
Despre frica de dentist...
Despre cum pot fi folosite articolele de petrecere...
Despre cat de frumoasa poate fi mobila din lemn masiv...
Despre sfaturile unui trainer celebru de fitness...

Si acum sa trecem la handmade-ul cel de toate zilele.
Am scris pe celalalt blog despre gradinitele de interior amenajate in cele mai neasteptate obiecte vechi, un soi de reciclare a unor maruntisuri care ajung de cele mai multe ori fix la lada de gunoi. Dar cel mai mult mi-au mers la suflet decorurile aranjate in borcane de toate dimensiunile, in special cele care implica folosirea zanelor. Am o pasiune pentru zane, sunt mare consumatoare de desene animate cu Tinker Bell. Este o lume miniaturala, feerica, pe care o puteti recrea si voi, nu trebuie sa aveti cine stie ce abilitati artistice. Regula de baza este ca obiectul astfel decorat sa spuna o mica poveste, sa exprime ceva.


Ca materiale puteti folosi si un simplu borcan de 800 de grame, nu trebuie sa fie foarte mare. In rest ar fi obligatoriu sa adunati ceva plante uscate si verzi, naturale si artificiale, pot fi numai frunze, nu trebuie sa va complicati. Puteti folosi tot soiul de fiugurine, jucariile copilului, daca le mai aveti, sunt minunate pentru asa ceva.
Eu am adunat urmatoarele:
-un borcan cu capac din sticla, ceva mai mare deoarece si planurile mele erau mai ample,
-muschi artificial si frunze artificiale dintr-o planta agatatoare de decor, flori textile,
-oua diverse, din lemn si polistiren, revopsite (mi-au ramas de la Paste),
-o statueta veche cu un mic "zan" durduliu,
-snur textil simplu si cu frunzulite,
-insecte si un brotac din plastic si cauciuc, o pasarica din pene adevarate,
-servetele pentru decoupage, pasta de modelat cu uscare la rece,
-un gel adeziv foarte puternic,
-snur obtinut prin rularea de servetel.

Povestea mea porneste de la statueta folosita. Este un soi de fiinta magica din padure, tare dragalasa, care sta in fundulet pe o floare si se intinde, cu ochii inchisi, ca si cum abia s-ar fi trezit din somn.
Asa ca am numit decorul meu "pazitorul oualor". Ironia este ca, desi zanul are sarcina precisa sa supravegheze ouale diverse din jurul lui, el a tras un pui de somn, rastimp in care pe oua misuna un paianjen, un brotac si un miriapod. Halal gardian!

Borcanul are capacul ornat cu frunze si un cuib cu o pasare. Jumatate din borcan este decorat cu servetel infatisand ramuri si pasari. Am facut si crengi din snur, frunze si o floare din pasta, am lipit frunze de vita salbatica pe laterale. In interior este un alt servetel cu padure, muschi artificial, oua de diferite marimi si culori, figurine. Scena se vede bine fara capac sau ma gandesc sa strecor o mica sursa de lumina, ca sa aiba un efect magic pe intuneric.

Astfel de decoruri sunt extrem de atragatoare pentru copii, mintea lor fiind extrem de atasata de taramul basmelor si al fiintelor magice, fermecate, invizibile pentru adulti. Fiu-meu, care are totusi aproape 14 ani, a declarat ca nu-si poate lua ochii de la borcan si ca asta este cea mai tare lucrare pe care am facut-o eu vreodata. Americanii le numesc zane captive in borcan, chipurile poti sa prinzi o zana daca ai un vas foarte frumos aranjat. Eu m-am bucurat sa muncesc la ceva care sa-mi provoace imaginatia atat de mult.
 
 
 
 
 
 


2 comentarii:

  1. Arata tare fain! Exista micro lumanarele cu led si baterii. Poti strecura una, cand si cand, pentru efect. Nu sunt prea mari. Sau le poti muta circuitul in ceva si mai mic.
    Numai bine si inspiratie in ceea ce faci!

    RăspundețiȘtergere