luni, 28 martie 2022

Vazele cilindrice, dar si altele

Vazele cilindrice, ca niste eprubete mai mari, sunt cel mai usor de lucrat din cauza suprafetelor drepte, fara curburi, muchii sau unghiuri imposibile. Solicita cel mai putin efort de gandire si de executie a unui model. Am descoperit asta dupa ce am inceput sa cumpar niste vaze mai inalte si mai largi la gura, din Pepco. Ghinionul a fost ca, la un moment dat nu le-au mai adus. Dar eram pornita pe vaze, asa ca am cumparat si alte forme.

La vazele cilindrice, formula cea mai simpla a fost sa folosesc servetele cu peisaje, iar ca fundal servetele decorative, cu model uniform pe toata suprafata. Am modelat din pasta, in matrite, un soi de rama pentru a delimita peisajul si asta a fost tot.

Bineinteles, a urmat aplicarea de culori, lacuirea... pentru cineva nefamiliarizat cu tehnica nu este chiar atat de simplu. Credeti sau nu, cea mai mare greutate consta in asortarea servetelelor. Cu aceasta ocazie constat de obicei ca nu mi-ajunge colectia de zeci de servetele, hartii de orez si alte neamuri de hartii pe care le posed.

Din categoria altor forme de vaze, am facut una cu aspect de epoca, cu siluete de femei, una fiind in relief. Si pentru ca ma gandeam la un set, am decorat in acelasi fel si o mica agenda de poseta, rezultand astfel un cadou dragut pentru o doamna mai nostalgica.

Si a mai fost vaza cu pauni in stil exotic, cu partea de jos cu modele de faianta mexicana. Mi-a placut tare mult sa decorez aceasta vaza, aminteste de atmosfera luxurianta dintr-o sera plina de plante tropicale.


Un comentariu:

  1. Ai devenit o experta. Sunt frumoase, dar stii deja asta.
    Imi place stilul de culori din primele doua imagini si din ultimile doua, mai mult.
    Felicitari si multa inspiratie in tot ceea ce faci.

    RăspundețiȘtergere