sâmbătă, 12 august 2017

Farfurii unicat

Le numesc unicat pentru ca nu fac parte dintr-un set, au modele diferite, si nu pentru ca le-as considera iesite din comun. Ba, chiar sunt constienta de greselile care mi-au scapat in procesul de realizare. Dar acesta este handmade-ul si asta il face de fapt irepetabil. Greselile transforma obiectele in unicat. A doua oara nu are cum sa-ti iasa exact la fel.
Cele 6 farfurii cucuiete la care muncesc de cateva saptamani (cu pauza, adica atunci cand am timp) provin din magazinul Ikea si sunt atat de solide si perfect decorabile, incat nu stiu cum sa ajung inapoi la Bucuresti ca sa-mi mai iau cateva. Acum ceva timp am povestit necazul patit cu niste farfurioare din sticla cu ceva model pe spate, cumparate dintr-un supermarket, si care au plesnit dupa ce am lipit servetelul pe ele.
De-atunci am devenit destul de banuitoare fata de farfuriile de tot felul. Numai ca acestea de la Ikea sunt din sticla groasa si, culmea, costa mai putin decat cele de pe piata, de aceeasi dimensiune.
N-am intentionat niciun moment sa creez un set, am zis sa ma destrabalez un pic si doar sa le imbrac cu cate un singur servetel deoarece aveam unele tare frumoase. Intentia initiala s-a dus de rapa si am ajuns din nou sa combin cate doua servetele, desi asa este ceva mai greu de lucrat.
Farfuriile sunt decorate pe spate, pot fi folosite la servire. Voi repeta etapele, mai pe scurt ca uneori au mai intervenit si altele, poate vrea cineva sa stie cum sunt facute:
-sters farfurie pe spate cu spirt
-decupat model
-aplicat adeziv pe spatele farfuriei
-aplicat model cu fata spre sticla
-aplicat alt strat de adeziv
-uscare si smirgheluit marginile
-aplicat grund alb
-aplicat culoare acrilica
-aplicat lac pe baza de solvent

2 comentarii:

  1. Modelul din ultimele doua fotografii imi place mai mult, desi toate sunt prea frumoase pentru a mai si servi ceva pe ele. Estompeaza aranjamentul culinar... :D
    Felicitari pentru noile creatii! Ar fi interesanta o bucatica de perete decorat cu astfel de farfurii!
    O duminica placuta si plina de idei noi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi-a mai zis cineva ca sunt prea frumoase ca sa manance din ele. Nu-mi da idei cu peretii! Multumesc si o saptamana frumoasa sa ai!

      Ștergere