sâmbătă, 10 iunie 2017

Butoiasul de cafea si sticla de whiskey

Greu mi-am mai gasit timp sa ma ocup de hobby-urile mele dar, odata cu vacanta elevilor, sper sa ma mai eliberez si eu, desi pustiul meu tot imi va acapara zilele si noptile.
Dar n-am rezistat unui obiect absolut inedit de care mi-a facut rost sotul meu, habar n-am de unde le gaseste. De data asta a fost butoiasul din lemn pentru cafea. N-am vazut in viata mea asa ceva, este un recipient cu capac pe care initial erau imprimate cu negru diverse embleme de marci de cafea. S-ar putea sa fi fost chiar achizitionat cu tot cu cafea, mai mult ca sigur de fapt!
Butoiasul este foarte frumos finisat, din lemn nevopsit. Eu am bagat smirghelul ca sa sterg o parte din modelul negru care il acoperea pe ici, pe colo. Apoi l-am grunduit si am incercat sa folosesc din nou gelul de transfer deoarece n-am avut deloc succes cu el pana acum.
Am folosit imagini cu desene/stampe de Chokosai Eisho, un artist japonez ce a lucrat la sfarsitul secolului al XVIII-lea. In paranteza fie zis, daca dati o cautare de imagini dupa numele acestuia, veti avea surpriza, ca si mine, sa constatati ca acest artist a produs multe opere de genul stampelor erotice, erotice la modul explicit, un fel de arta pornografica a acelor vremuri.
Ca si data trecuta, transferul nu prea mi-a reusit, imaginile s-au sters pe alocuri. N-am avut chef sa o iau de la cap, asa ca am adaugat servetel cu model vegetal, flori de dalie si fructe ca sa se potriveasca stilului oriental si am dat cu patina ca sa merg pe ideea de invechit.


Sticla de la whiskey Jack Daniel's nu este vreo noutate, am mai avut modelul acesta patratos, foarte usor de decorat. Am scris "whiskey" si nu "whisky" deoarece se folosesc ambele variante, in functie de tara de provenienta a bauturii. Am decorat sticla pe mijloc cu hartie de orez ca sa ramana translucida, am adaugat si ceva model cu pasari si flori de pe un servetel, iar restul este culoare acrilica in doua culori, cu efect de shabby-chic Nu am terminat-o deoarece iar m-am poticnit cu inspiratia. O astept cu mare incredere!


2 comentarii:

  1. Genial! Eu am cumparat un butoias din acesta, cu un pachet inauntru, dar nu mi-a placut cafeaua. Si am zis ca o voi folosi cine stie cand, la vreun viitor proiect.
    Si nu-i gasesc locul butoiasului. Dar voi incerca si eu o redecorare. Si poate ii pun ceva inauntru sa-l pot transforma intr-o vaza, ca are inaltimea potrivita pentru codite mici...
    Multumesc muuuult! Ti-au iesit amandoua minunat! Felicitari!
    Zile frumoase si inspirate de vara!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma gandeam eu ca trebuie sa se gaseasca prin magazine, poate prin alea dedicate cafelei mai deosebite, nu la supermarket. Cred ca ar incapea in el un recipient mai mic ca sa pui flori, poate ar merge si un minighiveci , eventual un cactus.Multumesc pentru apreciere,o vara spornica sa ai si tu!

      Ștergere