duminică, 5 martie 2017

Frumoasele pene de paun

Am cateva servetele cu pauni, sunt niste pasari fascinante, extrem de decorative prin penajul lor deosebit. Imbinarea culorilor in renumitii ochi din coada masculilor este minunata, acesta este motivul pentru care penele de paun au fost intotdeauna atat de cautate. Albastrul profund, nuantele de turcoaz, punctele negre ce dau profunzime sunt doar cateva amanunte din opera naturii, atat de complexa si atat de creativa.
Am regasit gama de nuante de albastru in picturile Beatei Raczynska, iar alaturarea diafanelor femei-ingeri cu somptuoasele pene de paun mi s-a parut fireasca. Am decorat astfel un platou si o vaza larga, completand fondul cu auriu, contur si putina patina de invechire.
Servetelul din care am decupat penele avea si fluturi, dar mi s-a parut cumva ca fluturii ar da o oarecare superficialitate compozitiei, asa ca am renuntat la ei. Este drept ca a rezultat un decor mai intunecat, dar asta sugereaza si opera artistei, faptul ca o femeie poate fi inger, pastrand o nota de mister si pasiune in acelasi timp.


2 comentarii:

  1. Ce frumos! Eu inca ma uit la trei pene, dar pur si simplu nu ma hotarasc cum sa le utilizez! :)
    O saptamana minunata sa ai!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am avut si eu una si tot asa am pastrat-o, apoi am facut greseala sa incerc sa o lipesc pe ceva. Bineinteles ca s-a umezit si s-a stricat.

      Ștergere