miercuri, 11 ianuarie 2017

Route 66 si o pin-up girl

A fost o perioada buna pentru completat colectia mea de sticle. Ultimele "achizitii" au fost...

De la stanga la dreapta, in poza: sticla Zarea de lichior de vanilie, sticla de sampanie, sticla Zarea de lichior de cafea, sticla de vodka Baikal, sticla/vaza de la Ikea.
As vrea sa atrag atentia asupra sticlelor de la Zarea, cele doua (alb/negru) lichioruri au fost intr-o caseta extrem de reusita pe care am cumparat-o de sarbatori, mai mult din cauza recipientului inchis la culoare care are o forma deosebita. Pana la urma am decorat mai intai sticluta alba, dupa ce am constatat cu mare placere ca nu are vreun colant lipit, ci este fix vopsita si lacuita frumos. Chestie care m-a scutit de grunduit. Sticluta este leit celor de vodka pe care le vedeti in antetul blogului, asa ca n-a fost simplu sa ma gandesc la un model. Pana la urma a invins ideea americana si am folosit o imagine cu o pin-up girl foarte sexy si o motocicleta Harley, alaturi de doua embleme de legenda ale continentului.


Fatuca este imprimata pe hartie decoupage, celelalte sunt de pe un servetel.
Ca sa dau un pic de savoare sticlutei, am hotarat sa lipesc fata putin in relief, o idee de 3D care face mai interesant modelul. Acuma, ce sa zic... Pentru fiecare efect special pe care il vedeti in handmade exista unul-doua produse care cica e musai sa fie folosite. Eu am invatat ca totul poate fi simplificat, folosind si chestii obisnuite, asa ca in loc de nu stiu ce pasta speciala utilizez pentru efectul 3D un chit de cutit luat din comert.

Am plasat imaginea pe sticla, am dat un usor contur pentru a vedea silueta si am aplicat un strat de vreo 3 mm de chit, cu o lama de cutit de plastic. Am asteptat cateva minute sa se mai usuce chitul si apoi am modelat cu degetele, netezind suprafata. Dupa uscare completa am mai smirgheluit un pic, apoi am lipit-o pe mimoza.
Fiind hartie mai groasa decat servetelul, am inmuiat-o intai in apa ca sa o pot intinde bine peste marginile stratului de chit.
Este o metoda simpla de a obtine un efect deosebit. Se poate realiza pe orice suport, fie el lemn, sticla, ceramica, metal, orice. Chitul se modeleaza usor, ca o plastilina, imediat dupa aplicare e prea umed si se lipeste de degete, dar dupa cateva minute devine usor de intins.

Si iata sticla fata/verso, lacuita si pusa la uscat.





3 comentarii:

  1. Vad ca ti-a crescut colectia! Esti o harnicuta! Chitul pe care il pui este rezistent?
    Daca se umezeste ulterior se intampla ceva cu el?
    Spor in tot ceea ce faci! Cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chitul nu se umezeste deoarece peste el vine hartia cu adezivul care e rezistent la apa, apoi la final vine un strat de lac pe baza de solvent care da rezistenta la spalare.

      Ștergere
  2. Ti-a ieșit frumoasa!
    Iti mai trebuie sticle?

    RăspundețiȘtergere