duminică, 19 iunie 2016

Sticlele gemene

Sticlele astea au o poveste lunga si plictisitoare in spate pentru simplul motiv ca zac in stadiul de grunduite inca dinainte de Craciun. Mi-au placut cand le-am capatat, sunt exact la fel si prezinta unele...anomalii de fabricatie. In afara de adancitura laterala destinata apucarii mai ferme, gaturile lungi par, din anumite unghiuri, un pic deviate de la verticala. Sunt un soi de sticle-monstruleti cam diforme si asta m-a incantat de la bun inceput.
Le-am dat cu grund cu mult entuziasm si asa au ramas pret de cateva luni, mutate de ici colo pe raft. N-am avut inspiratie si pace. Se cereau executate cam in acelasi stil dar, in ciuda marii varietati de servetele pe care o posed in acest moment, nu mi-a venit nici o idee. Nici acum nu le-am terminat pentru ca am avut vreo revelatie, ci numai pentru ca ma saturasem sa le tot vad in calea mea, incurcandu-mi spatiul si-asa stramt de lucru.
Pana la urma le-am lipit doua modele ce reproduc picturi clasice cu natura moarta, am dat restul cu acrilica aurie si am facut ceva arabescuri cu contur acrilic. Nici cu poza n-am mai avut rabdare, desi sticlele nu sunt terminate. Voi aplica prea-sfanta patina care va atenua auriul strident si va evidentia arabescurile si le voi lacui. Slava Domnului, voi scapa de grija lor!

3 comentarii:

  1. Imi plac mult sticlele ornate de tine.
    Eu INCA nu am avut curaj sa tai o sticla pe care vreau sa o transform intr-o vaza.
    Inca nu ma dumiresc de ce.
    Mi se pare foarte elegant auriul in combinatie cu restul. Felicitari si spor in tot ceea ce faci.
    Cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca sticlele gemene sunt interesante;ascunde-le,si,peste un timp ai sa vezi ce le mai trebuie(daca le mai ...!
    Succes !

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce frumoase sunt ! Felicitări !

    Frumoase bloguri, de asemenea. Te invit și pe blogul meu, poate găsești ceva interesant. :)

    RăspundețiȘtergere