duminică, 22 mai 2016

Patina, bat-o vina!, si o cutie africana

Nu cred ca exista inventie mai mare in materie de handmade ca produsul numit "patina". Daca n-ai patina nu existi, zic si eu ca sa parafrazez chestia cu contul de facebook.
Patina este un fel de carcalete unsuros care se cumpara intr-un borcanel de sticla si poate fi in mai multe nuante. In afara de patina umbra, restul necesita si achizitionarea unui dizolvant pentru a sterge surplusul dupa aplicare, asa ca, din zgarcenie si din lene, eu folosesc numai umbra. Plus ca aceasta culoare de un maroniu-pamant-roscat foarte inchis este si extrem de versatila.
In ultimul timp n-am mai facut niciun obiect care sa nu fie si patinat si asta din cateva motive. In primul rand toata lumea iubeste obiectele "invechite", care arata ca si acum ar fi fost realizate acum o suta de ani, cu alte cuvinte arata ca obiecte vintage sau antice. In al doilea rand, cu patina acopar si dreg balbaielile din procesul de decorare: imbinari vizibile, linii tremurate, culori care nu se intrepatrund frumos, nuante prea tipatoare. Frec locurile cu pricina cu patina si gata!, totul este estompat si perfect.
Cutia din imagine s-a nascut in chinuri, in sensul ca doream un model african, dar nu il "vedeam" sau mai bine zis nu aveam servetelele care sa ma inspire. A trebuit sa cumpar vreo trei teancuri de servetele ca sa gasesc inspiratia de care vorbeam. Dap, e o ocupatie cam paguboasa la buzunar. De realizat, am realizat-o intr-o singura zi, acum asteapta stratul de lac final. Numai ca a fost extrem de migaloasa, asa sunt cutiile in general. Am utilizat doua servetele in exterior, un alt model pe interiorul capacului, aplicatii din lemn pe doua laterale, culoare acrilica aurie si nelipsita patina care a mai imblanzit auriul si a "murdarit" muchiile corespunzator.


2 comentarii:

  1. Ce frumoasa cutiuta.Imi plac aceste formele neconventionale, altele decat rotund sau dreptunghiular, desi acestea par mai usor de facut. I-as pune inauntru o catifeluta, daca pui bijoux-uri, sa stea mai... confortabil... :)
    Felicitari pentru realizare. Ai ales servetele tare deosebite!
    O duminica cat mai placuta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa stii ca eu le mai rasolesc,vreau sa le vad terminate repede, asa ca la ceva textil pe fundul cutiei nici nu m-am gandit. Dar exista niste material autoadeziv pe site-ul de unde cumpar, cred ca e fetru. Cat despre servetele, tare greu m-am hotarat. Multumesc de apreciere!

    RăspundețiȘtergere