sâmbătă, 8 iunie 2019

Vintage, retro sau baroc

Sunt stilurile cele mai agreate de catre unele dintre creatoarele de obiecte decorate cu tehnica decoupage. Sau, cel putin, sunt stilurile pe care orice amatoare de asa ceva le incearca la un moment dat. E greu sa rezisti unui aspect patinat, obiectele invechite fascineaza intotdeauna. Eu pot sa ma laud ca rareori am decorat ceva fara sa folosesc una dintre metodele de invechire sau chiar sa utilizez un model care sa para mai contemporan.

Ultimele realizate in aceste stiluri au fost niste cutiute din lemn si o sticla de forma trapezoidala.
Cutia din lemn asemanatoare unui penar are pe capac un fragment de hartie de orez cu o femeie stil Art Nouveau, un soi de zana a lacului intinsa lasciv pe nuferi. Asa ca am urmat acest stil si in partea de jos, lipind un servetel cu model baroc rosu peste care am adaugat, asimetric, inflorituri obtinute cu pasta de structura in matrita. Asimetric pentru ca eu am ceva cu simetria, nu suport ca toate sa fie perfect aliniate si aranjate, imi place echilibrul in compozitie, dar nu simetria.
 
Urmatoarea cutiuta este in stil romantic vintage, in culori pastelate, care nu ma reprezinta deloc as adauga. Partea de jos a cutiei are un servetel cu dungi verticale estompate cu vopsea acrilica si un sablon floral negru realizat cu stampila din silicon. As remarca faptul ca cel mai mult m-a chinuit incuietoarea, a fost defecta si a trebuit sa o schimb, nu s-au mai potrivit cuisoarele, gaurile...i-am dat greu de capat. Nici una dintre cutiile din lemn comandate pe diverse site-uri nu a fost perfecta si nici macar buna, toate au avut hibe. E drept ca eu trebuie sa le smirgheluiesc ca sa fie netede, dar nu inteleg de ce dau banii daca trebuie sa repar defecte mai serioase, balamale strambe, vicii ale lemnului sau de fabricatie. In fine...
 
O alta cutie, de aceeasi forma ca cea de deasupra, dar mai mare (a fost un set de trei) a urmat acelasi stil romantic vintage deoarece am avut ceva hartie de orez luata la reduceri, cu modele florale. Asa ca din nou dungi in partea de jos, tot realizate astfel incat sa para vopsea intinsa, degradata. De data aceasta, la marginea capacului am lipit dantela, iar in fata exista un mic medalion sub incuietoare.
 

Toate trei cutiile sunt decorate si in interior, vopsite, cu capacul ornat si el, cu fetru pe fund, numai ca nu le pozez intotdeauna.
Si am ajuns la sticla. Sticla a fost de la whisky, nu prea inalta, dar a avut in fata un medalion cu anul 1929, probabil anul infiintarii firmei producatoare. Asa ca era clar ce stil va lua obiectul, retro bineinteles. Am folosit tot hartie de orez, un cap de femeie si niste pansele pe fond de servetel cu dantela. Numai ca, de data asta, ca sa fie in relief, am lipit hartia pe un substrat de pasta de modelaj pe care am decupat-o cu cutterul dupa contur.
Restul sticlei este umplut cu modele vegetale, flori facute cu mana din pasta si inflorituri obtinute in matrita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu