marți, 12 februarie 2019

Sticlute martisor

Am in casa un numar oarecare (nu spun cat, ca sa nu ma credeti putin dusa...) de sticlute din acelea plate sau cilindrice de la vodka. As fi avut mult mai multe, dar m-am tot debarasat de ele, amenintau sa ma potopeasca de tot! Le mai pastrez deoarece am observat ca sunt usor de decorat, iar eventualii cumparatori prefera obiectele mai mici pentru a face un cadou.

In acest an, mi-am propus sa incerc altceva in locul traditionalelor martisoare care, oricat de reusite ar fi, ajung sa zaca uitate in cutii, in cel mai bun caz. Si mi-am zis ca ar fi mult mai placut (si memorabil) daca as oferi astfel de sticlute pe post de martisor. Buuun, am facut o socoteala sumara si am ajuns la numarul nu tocmai mic de 15 sticlute. Asta ca sa acopar obligatiile diverse, acolo unde nu pot oferi ceva la intamplare, ci trebuie sa fiu atenta.
Si iata-ma pusa pe treaba. Vreo doua weekenduri, plus dupa-amiezele in care am avut ceva timp liber, atat mi-a luat sa-mi ating telul. Si n-a fost simplu deloc, cum imi inchipuiam eu cand faceam planuri. Avantajul sticlutelor a fost ca am putut exersa mai multe moduri de a le decora, am folosit cam tot ce m-a taiat capul: servetele, hartie de orez, sabloane, contur acrilic, pasta de modelat, patina, accesorii cum sunt snururile, panglicile, dantela, florile textile si pietricelele autoadezive. Ba am schimbat si stilurile, unele sunt vintage, altele pizzi goffre, altele mai moderne, pe una am incercat modelul cu perdeluta realizata din culoare acrilica alba.

Ce sa zic! A fost putin obositor, dar obiectele mai mici sunt tare simpatice. La final imi venea sa nu le mai dau, sa le pun pe toate in vitrina. Le-am impodobit cu diverse, le-am adaugat snur de martisor si cate un tag colorat pe care sa scriu de la cine vine martisorul.

Inainte de a va arata colectia (unele sunt pozate fata-verso, dar toate au doua fete), as mentiona doar ceva cu privire la tehnica pizzi goffre. Consta in lipirea de bucati de dantela si in crearea unor suprafete incretite prin folosirea pastei de structura. Se vopsesc si se dau cu patina care va scoate in evidenta textura astfel creata. Este similar cu metoda folosita in mixed media.
 
 
 
 
 
 

2 comentarii:

  1. Foarte frumoase au iesit! Nu stiu daca le-as folosi pentru fluide sau pentru un decor cu o floare.
    Dar chiar nu conteaza...
    Sa te bucuri de ele si de bucuria celor care le vor primi! Numai bine si inspirat sa fie la tine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! Daca insiri mai multe pe un raft, ar merge frumos cu cate o floare. Oricum, sunt lacuite, poti sa le folosesti cum vrei.

      Ștergere