duminică, 1 noiembrie 2015

Terapia prin cutii

Din cand in cand mai schimb macazul si ma abat spre alte obiecte. Cutiile de lemn sunt mai migaloase decat sticlele din cauza multiplelor fete care trebuie decorate si a faptului ca trebuie sa ai rabdare, sa le lucrezi pe rand si sa astepti sa se usuce ca sa poti merge mai departe. Eu nu am rabdare, vreau sa vad rezultate imediat, asa ca decorez cutii mai rar. Dar recunosc ca, la final, simt o mare satisfactie.
De data aceasta am avut asa, un chef nebun, sa las sticlele, desi nu era prea clar in mintea mea ce as dori sa pun pe cutii. Pana la urma, dimensiunea acestora a "hotarat" in locul meu.
Prima cutie este mai mult un gen de penar, lunguiata si nu prea inalta. Mi-am dat insa seama ca poate fi un suport dragut pentru bratari de exemplu. Aveam printre imaginile mele un semn de carte cu o Marilyn Monroe mai tanara, mai la inceputul carierei sale, alb-negru. S-a potrivit la fix pe capac. Da un aer sexy obiectului. Partea de jos este "indulcita" cu fluturasi aurii din lemn subtire, aplicati pe un fond cu model alb-negru. Interiorul cutiei este decorat cu acelasi model de fond.
A doua cutie merge pentru inele, ca sa fie in ton cu prima. Este patrata cu colturi rotunjite, iar modelul ales a fost o hartie cu pauni si pene de paun. Am completat fondul cu arabescuri de contur acrilic alb si auriu si am patinat albul de fond.